Kan je niet afvallen? Misschien heb je een Schildklier afwijking

Een schildklier aandoening genaamd hypothyreoïdie betekent dat je een traag werkende schildklier. Als je problemen hebt om gewicht te verliezen maakt niet uit wat je doet, kan het zijn dat u hypothyroid bent. Er zijn bijna 30 miljoen Amerikanen met de ziekte van de schildklier en vrouwen 7 keer meer kans dan mannen om het te hebben. Hypothyroid is de meest voorkomende schildklier aandoening en vaak een verkeerde diagnose gesteld door artsen.

U kunt dit te krijgen, omdat het erfelijk is, of als gevolg van eerdere problemen, zoals knobbeltjes, struma, schildklierkanker, vorige schildklier chirurgie, een andere auto-immuunziekte.

Dit is een aandoening waarbij de schildklier, een kleine vlindervormige orgaan ligt aan de basis van de nek, onvoldoende hormoon functioneren produceert.

Wat er gebeurt is dat het jodium, combineert het met tyrosine (een aminozuur) en omzet in de hormonen T4 en T3. Als uw schildklier normaal is, wordt 80% T4 en 20% T3 zijn. Deze hormonen reizen door de bloedbaan, het omzetten van zuurstof en calorieën in energie. Als dit proces niet goed werkt, dan is de calorieën en zuurstof kan niet de energie goed te zetten en u kunt gewicht of onvermogen om gewicht te verliezen te winnen.

De symptomen kunnen zijn: gewichtstoename, depressie, vergeetachtigheid, vermoeidheid, heesheid, hoog cholesterol, constipatie, het koud hebben, haaruitval, droge huid, een laag libido, tintelende handen of voeten, onregelmatige menstruatie, onvruchtbaarheid. U kunt zelfs ervaren terugkerende zwangerschap verlies, bestand tegen hoge cholesterol, moeilijke menopauze, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, carpaal tunnel syndroom, of mitralisklep prolaps.

Heeft u traag en vermoeid voelen op een regelmatige basis, of krijg je aanvallen van depressie en verdriet? Ben je altijd het gevoel koud, vooral je handen en voeten, of heb je broze nagels? Dit zijn slechts enkele van de mogelijke tekenen van de ziekte. Er kunnen andere oorzaken, maar in ieder geval kan je een hint geven over waarom je niet goed voelt. Neem contact op met uw arts in alle gevallen om zeker te zijn.

Wanneer je stofwisseling werkt niet goed, want je moet deze aandoening, kan het zijn dat er geen bedrag van dieet of lichaamsbeweging dat het gewicht neemt af. Je kan in feite zetten extra pond, hoewel je doet precies wat je zou moeten.

Wat kan je doen ? Maak een afspraak met uw arts en vraag of je een schildklier onderzoek en bloedonderzoek nodig. Deze zullen waarschijnlijk een TSH zijn (TSH) bloedonderzoek, samen met T4, T3, T4 en Vrije Vrije T3 testen.

Een drug genaamd levothyroxine (vaak Levo-T, Levoxyl, Synthroid, Unithroid) kan worden voorgeschreven. Het is meestal duur, heeft minimale neveneffecten, en heeft gelijkmatige potentie. Echter, alle schildklierhormoon vervangende therapie, natuurlijke of synthetische, hebben de mogelijkheid om schildklierhormoon niveaus te herstellen.

Supplementen die het volgende bevatten kan ook helpen:

– L-Tyrosine – is een van de aminozuren die je lichaam nodig heeft om schildklierhormonen te maken. Het is opgenomen in sommige gewichtsbeheersing producten, omdat het werkt om je metabolisme te stimuleren. Het is ook een element in het helpen van je hersenen efficiënter werken waardoor beter u zich voelt.

– Guglipid – een uittreksel uit de Indische guggal boom, kan de schildklier functie te verbeteren en te helpen bij het beheersen van uw gewicht. Wetenschappers vinden dat guglipid verlaagt slechte cholesterol en verhoogt de goede cholesterol, en kan dus een beetje helpen om te voorkomen dat hart-en vaatziekten.

Er is altijd hoop en veel hulp die er voor u. Als u vermoedt dat u deze aandoening en u niet zeker weet wat te doen, overleg dan met uw arts voor begeleiding en advies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *